Prioritizing Enhanced News Visibility.

NEWS

ABOUT US

LENTISMED NEWS

PHYSICAL AND MENTAL RECOVERY AFTER A SPINAL INJURY – personal experience

Kako će moj život izgledati sa spinalnom ozljedom? Hoću li ikada više hodati? Hoću li moći ostvariti sve ono o čemu sam dosad maštao/maštala? … To su samo neka od bezbroj pitanja koja prolaze kroz glavu gotovo svakoj osoba koja je doživjela spinalnu ozljedu. S obzirom na to da je spinalna ozljeda traumatski događaj koji zahtijeva visoku razinu prilagodbe pojedinca u svim aspektima života te je potreban dug fizički i psihički oporavak nakon istog, pitali smo našu Mariju da sa nama podijeli svoje iskustvo i ispriča ukratko svoj proces fizičkog i psihičkog oporavka. “Stradala sam u prvom srednje, sa 15 godina, nakon neuspješne operacije skolioze. Točnije, sama završna operacija je

Read More

Kako bezbrižno putovati sa stomom?

Sezona putovanja je u punom zamahu. Nakon korisnih savjeta koji mogu pomoći osobama koje se kreću uz pomoć invalidskih kolica, danas donosimo savjete za osobe sa stomom koje je pripremila Marija Primorac. Marija i sama koristi stoma pomagala te već duži niz godina aktivno djeluje u zajednici osoba s iskustvom ostomije i pomaže svojim savjetima. Nadamo se da će mnogi od vas pronaći nešto korisno za sebe u ovom članku i uživati u planiranom putovanju punim plućima….

Read More

Velike čestitke našim stipendistima Jani i Janku

Janko Kišak, naš streloviti preponaš, osvojio je srebrnu medalju u disciplini 110 m s preponama. Svojim nastupom je obranio naslov doprvaka s prošlog izdanja EYOF-a u Banskoj Bystrici te čak istrčao za 40 stotinki brže nego tada. Naša sedmobojka Jana Koščak osvojila je 7. mjesto u disciplini 400m prepone. Uzevši u obzir da joj je ovo tek 3.nastup u navedenoj disciplini u kojoj se tek probija možemo shvatiti razmjere njezinog (očekivanog :-)) uspjeha!

Read More